Ar pastebėjote, kad dauguma dietų ragina valgyti kuo liesesnius produktus: nugriebtus jogurtus, liesą mėsą, prėskas košes, trapučius? Tikriausiai visi bent kartą esame susidūrę su tuo, kad tokios dietos laikytis sunku, nes „nuriebinti“ produktai ne visuomet skanūs ir suteikiantys sotumo pojūtį, nekalbant apie jų maistingumą.
Ar su tokia dieta galima numesti svorio? Taip, tačiau yra vienas „bet“…
Mažai riebalų turinčios dietos turi trumpalaikį efektą, nes žmogaus valia atsisakyti sotaus ir gardaus riebesnio maisto ilgai nesitęsia.
Be to, ar žinai, kad daugelis žmonių valgydami liesą maistą vis tiek negali numesti svorio? Kodėl?
Todėl, kad atsisakydami būtinųjų riebalų rūgščių jie išderina savo organizmą, hormonus, atsakingus už sotumą ir alkio pojūtį bei iššaukia insulino šuolius, dėl kurių jaučiamas nuolatinis padidėjęs alkis. Nors ir valgoma, organizmas pradeda kaupti vis didesnes atsargas. Kūnas įėjęs į taupymo rėžimą viską, ką gauna saugo „juodai dienai“.
Kyla klausimas: kaip numesti antsvorį neskaičiuojant kalorijų, jaustis sočiai ir džiaugtis ilgalaikiais rezultatais?
Atsakymas paprastas – aprūpinti organizmą visomis reikiamomis medžiagomis, neatsisakyti riebalų ir išmokyti organizmą nebekaupti.