Įprastos dietos riboja kalorijas, skatina jų skaičiavimą. Pradėjus įprastą dietą žmogus nusiteikia badauti ir nuolat jausti alkį. Sutiki, net pats žodis „dieta“ mus verčia galvoti, kad dabar jau reikės riboti save, atsisakyti skanaus maisto ir pastoviai norėti valgyti.
Ketogeninė mityba paremta mažai angliavandenių ir gausiai riebalų turinčiu maistu, kad sotumo jausmas išliktų ilgai ir būtų pasiekiama ketozės būsena, kuomet organizme aktyvuojami riebalų deginimo ir savigydos procesai.
Kuomet organizmas pripranta energiją gauti iš riebalų, o ne mums įprastų angliavandenių, riebalų deginimas vyksta nuolatos (24/7), greitėja medžiagų apykaita, sumažėja alkio jausmas, noras persivalgyti, dingsta cukraus priklausomybė, nyksta uždegiminiai procesai, normalizuojasi hormonų veikla bei bendra organizmo būklė.